Politiskt Inkorrekt

Granskar bloggen politisktinkorrekt.info

Personen bakom aliaset ”Gustaf Janson” på bloggen Politiskt Inkorrekt avslöjad

with 26 comments

UPPDATERAD 2011-03-26 10:13

Nyligen rapporterade nyhetsbloggen Politiskt Inkorrekt (PI) att Gustaf Janson avlidit. Han var förutom redaktör och ansiktet utåt hos PI även ansvarig för teknik och ekonomi, enligt PI. Därför blev det en kännbar förlust för den anonyma nyhetsförmedlaren.

Men vem är då denna Gustaf Janson? Många har hävdat att han inte finns på riktigt – att han är ett av många alias. Andra hävdar att han existerade men gick under falskt namn. Jag har nu lagt ner åtskilliga timmar på ett gediget detektivarbete och kommit fram till bland annat följande:

 • Gustaf Janson är ett påhittat namn
 • Hans riktiga namn är Ronny Hagström, sjukpensionär och född 1953-07-24
 • Han utvandrade från Stockholm till Alanya, Turkiet under februari 2008.
 • Han avled någon gång mellan den 14 – 20 mars 2011

Nedan presenterar jag bevismaterialet.

Donationskonton

PI:s akilleshäl har varit deras donationskonton. Ägare till domännamn går att dölja men för konton på Swedbank och Payson, som de använt, krävs att man står med sitt riktiga namn. Alternativet här är att använda en bulvan. Men båda kontona försvann i samband med ”Gustafs” död och dessutom bekräftade PI att det var han som stod för kontona.

Det har kunnat bekräftats att en ”Ronny Hagström” stod som innehavare av både kontot på Swedbank och Payson som användes för donationer till PI. Alla som donerat till PI via Payson ser i historiken namnet på mottagaren. Eftersom Paysonkonton måste verifieras med personnummer går namnet inte att förfalska. Så här skriver PI själva:

Dessa framgångar kan vi till stor del tacka Gustaf för. För han var en arbetsmyra som försakade sin familj många gånger och istället satt framför skärmen i timmar, allt för PI:s bästa. Hans vassa krönikor och många poster bidrog stort. Inte nog med det, och här börjar vårt andra dilemma, han stod även som ägare till servern samt var den som tillhandahöll våra donationskonton. (Där har ni också skälet till att vi tagit bort donationsmöjligheten.) Således betalnings- och ekonomiansvarig, där han rapporterade kontinuerligt hur vi låg till. Gustaf skötte också alla kontakter med annonsörerna. Kort sagt, hans roll var vital för PI och förlusten är därför enorm. Mer än ni kan ana.

Ratsit

Nu när vi har ett namn kan detektivarbetet börja. Söker man på kreditupplysningstjänsten Ratsit efter namnet ”Ronny Hagström” finns endast sju personer med den exakta stavningen. Ett av dessa namn utmärker sig på flera sätt.

 • Personen har inga adressuppgifter
 • Det är den enda Ronny Hagström som är mantalsskriven i Stockholm (PI har angett att ”Gustaf” flyttade från Stockholm till Turkiet – se skärmdump)
 • Personen är/var 57 år gammal (född 1953-07-24). Sammanträffande att ”Gustaf” var lika gammal när han avled?
 • Ett av mellannamnen är ”Gustav” (med ”v”)

Utlandssvensk

En Googlesökning på namnet ”Ronny Hagström” ger en träff på sidan Utlandssvenskar.com och profilnamnet ”Banana”. Av informationen i hans profil framgår bland annat att han heter Ronny Hagström, är 57 år, från Stockholm, bosatt i Alanya, Turkiet sedan februari 2008.

Han har även skrivit två inlägg på forumet. Det ena har rubriken ”Utlandssvenskars medlemserbjudanden är en höjdare!” och är skriven den 3 april 2009.

Om man som jag är sjukpensionär med låg pension och väljer ett utlandsboende som ger mig både en förbättrad hälsa och ekonomiska förutsättningar att leva som man bara kunde drömma om i Sverige känns det så där lagom kul att få betala för exempelvis sjukvården två gånger. En gång för den som jag aldrig använder, och en gång till för den som utnyttjas i det nya hemlandet och i praktiken ersatt all sjukvårdskonsumtion i Sverige.

Jag i likhet med många andra har alltid varit, om än inte entusiastisk, så åtminstone skattebetalare i Sverige under hela mitt liv och sett hur skattemedlen i dom allra flesta fall faktiskt använts till det dom är avsedda för, att bl a bibehålla och utveckla ett välfärdssamhälle som vi kan låta gå i arv till våra efterkommande. Idag är detta i det allra närmaste helt borta. Statskassan har sedan augusti 2008 tappat över 150 miljarder kronor på grund av lågkonjunkturen, och finansminister Anders Borg spådde häromdagen i Aftonbladet att vi på långa vägar inte sett det värsta än. Felprioriteringar i användandet av skattemedel och gigantiska EU-subsidier gör att Sveriges ekonomiska framtid för dagen inte känns speciellt stabil.

Ronny "Banana" Hagströms profil på Utlandssvenskar.com

Man kan även ana en antydan av hans kritiska inställning till invandringen i ett svar till en person som kommenterat inlägget:

Tycker du att det är solidariskt när hundratusentals svenskar står för ett överutnyttjande av välfärden i Sverige utan att i nämnvärd utsträckning bidra till dess finansiering via skattsedeln, samtidigt som utlandssvenskar betalar 30% i skatt på sina pensioner (som i mitt fall) utan att ta så mycket som en minut i anspråk av t ex en läkares eller sjuksysters tid?

Det andra inlägget heter Regeringen chockhöjer kostnader för pass och id-kort utomlands!, är skrivet den 2 juli 2009 och innehåller kritik mot regeringens chockhöjning av priser för svenska pass och ID-kort från utlandet.

Av ovanstående framgår att Ronny (alias Gustaf Janson) är sjukpensionär men inte på vilka grunder. Det framgår även att han är kritiskt inställd till svensk (skatte)politik, verkar ha fötts i Sverige och levt hela sitt liv där fram till han blev sjukpensionär och flyttade till Turkiet i februari 2008. I artikeln om Gustafs död på PI avslöjas även hans nickname på diskussionsforumet Flashback. Där har han gått under flera nicknames – bland annat som användaren ”Fenrisulv!” där han förnekat att han skulle vara sjukpensionär och även talat om sig själv (Gustaf Janson) i tredje person.

På Flashback talar "Gustaf Janson" om sig själv i tredje person och förnekar att han skulle vara sjukpensionär

Ett annat inlägg på Utlandssvenskar.com handlar om en IP-telefonitjänst som medlemmar på sidan erbjöds och Ronny nappade på, vilket innebär om att han sannolikt ringde (enbart) med IP-telefoni från Turkiet och hade ett svenskt riktnummer (förmodligen 08 eftersom han kom från Stockholm).

NU KAN VI ALLA FÅ SVENSKT TELEFONNUMMER MED VALFRITT SVENSKT RIKTNUMMER OCH SUPERB LJUDKVALITET!
Publicerat 21 april 2009 21:44 av Patrick

ANSTAR Telecom erbjuder medlemmar i utlandssvenskar.com ett telefonipaket. För endast 395 kr får ni följande (Ord. Pris 1324 kr):
• Eget svenskt telefonnummer med valfritt riktnummer
• Installation och uppstart av nummer
• Telefon – Siemens Gigaset 580 IP – Läs mer om telefonen här: http://gigaset.com/shc/0,1935,hq_en_0_160891_rArNrNrNrN,00.html
• Just Nu – 300 fria minuter/månad

Även ”Gustafs” språkbruk och sätt att skriva känns igen från krönikorna på PI. Bland annat förekomsten av ”dom” istället för ”de” som man även kan återfinna på PI (se skärmdump).

Exilen

Ronny Hagström (alias Gustaf Janson) var även huvudansvarig för diskussionsforumet Exilen.eu, där han, precis som på Flashback, gick under användarnamnet ”Fenrisulv”. Det bekräftas via ett meddelande från en av de kvarvarande supermoderatorerna på forumet.

Newsmill

På debattsidan Newsmill har även ”Gustaf Janson” en profil, varifrån ansiktsbilden på honom är hämtad. Det var även denna profil han brukade hänvisa till som något slags bevis på att han existerade, när folk påstod att hans namn var påhittat. Att skapa en Newsmillprofil under påhittat namn är dock förmodligen inga större svårigheter. Beskrivningen lyder:

Dryga 50 år, från Stockholm. Numera frivillig pensionär, men har tidigare arbetat inom IT-sektorn och med sjukvårdsadministration.
Har även haft flera förtroendeuppdrag i ett av Sveriges största fackförbund. Djupt intresse för politik och dess historia. Anser att den svenska yttrandefriheten aldrig varit i större fara än inför stundande valkampanj.

Notera hur ”sjukpensionär” plötsligt förskönats till ”frivillig pensionär”. Lite ironiskt kan tyckas när PI varit flitiga med att kritisera ”gammelmedia” för att just försköna verkligheten och då mångkulturen i synnerhet.

Flytthjälp & lyxhytt

Jag har nu fått fram ytterligare några av de elektroniska spår Ronny Hagström lämnat efter sig på nätet. På sidan Servicefinder.se efterlyser han flytthjälp under rubriken ”AKUT! Transport av flyttkartonger till Turkiet”. Texten lyder:

Flyttar nu till Turkiet och behöver hjälp med transport av ca 15-20 flyttkartonger av normal storlek till Alanya eller stad i närheten. Vi flyttar någon gång runt 15 februari så transport bör ske i anslutning till det datumet. Jag betalar bra för rätt service, dock inga svindyra flyttfirmapriser! Pris kan dock alltid diskuteras…..

I kontaktinformationen finner vi namnet Ronny Hagström men även ett mobilnummer – 0763-525360.

Söker man i sin tur vidare på detta nummer finner man ett inlägg på Silja Lines forum Balticevents.se. Där har signaturen ”McGurk” den 13 maj 2009 klockan 04:08 skrivit följande inlägg:

En Commodorehytt på årets Siljarock fortfarande till salu 8) Hytten är för två personer och är rikligt utrustad. Går till högstbjudande, dock ej under riktpris. Hytten kan du titta närmare på här: http://www.tallinksilja.com/sv/panorama/sereSymp/cabins/SereSympCabinsCommo.htm. Maila till finkeldricka[snabel-a]gmail.com. Fr o m 14/5 endast tillgänglig på mobil 0763-525360, är på resande fot. 8)

Samma nummer som hos Servicefinder alltså. Från PI:s kontaktsida känner man även igen förfarandet med ”[snabel-a]” istället för ”@” i mailadresser.

En Commodorehytt hos Silja Line är heller ingen vanlig B- eller C-hytt som de flesta Svenssons brukar åka med. Hyttklasserna är i stigande skala följande: C, B, Promenade, A, DeLuxe och ännu högre upp Commodore-hytt. Så här beskrivs hytten på Siljas egen webbsida:

Vackra, rymliga och högklassiga 25 m2 hytter för 1-2 personer, på däck 10 och 11. Hytterna har dubbelsäng och en soffa som fungerar som extrabädd för 1-2 barn. Vissa hytter har egen balkong, dubbelsäng som kan separeras, samt badkar. I Commodorehytterna finns: TV, video, Xbox, byxpress, badrockar och tofflor. Bon Vivant specialfrukost, förfriskningar, hyttservice och frukt ingår. En enklare kontinental frukost kan beställas till hytten.

Commodore Loungen har egen bar och bastu. I loungen kan man hyra videofilmer och Xbox-spel. Commodorevärdinnan hjälper till med bordsreservationer. Silja Line bjuder på tilltugg samt kaffe och te. Dagstidningar och tidskrifter finns att läsa.

360 graders panoramavy över hytten

Man kan fråga sig hur en ”sjukpensionär med låg pension” har råd med detta.

Bo Baldersson

Som lite kuriosa i sammanhanget kan deckarpseudonymen Bo Baldersson nämnas. Många har spekulerat i hans verkliga namn. Ett av förslagen är att han i verkligheten ska ha hetat Gösta Gustaf-Janson. Exakt samma stavning som i ”Gustaf Janson” med andra ord. En ren tillfällighet eller var det därifrån Ronny fick inspiration till sin pseudonym?

Alla dessa små pusselbitar sammantaget ger en helhetsbild som jag anser starkt pekar ut Ronny Hagström som mannen bakom pseudonymen ”Gustaf Janson”. Några frågor man kan ställa sig efter att ha tagit del av ovanstående information om Ronny är bland annat:

 • Varför hade han inga synliga adressuppgifter?
 • Kände övriga på PI-redaktionen till hans verkliga namn eller lurade han även dem ända in i sin död?
Annonser

Written by PolitisktInkorekt

mars 24, 2011 den 17:03

26 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kan bara gratulera, du har övertygat mig! Som du säkert läst i tråden om Gustaf Jansons död så har jag tidigare lett i bevis att namnet var en pseudonym.

  Du har dock gjort ett mycket mer gediget arbete för du har ju knäckt hans identitet.

  Ronny Hagström har dock inte skyddade adressuppgifter. På tjänster som Ratsit och Upplysning syns inte adressuppgifterna om man är utvandrad. Om han inte var registrerad som utvandrad så kan det vara så enkelt att Skatteverket upptäckt att han inte bor i på fast adress i Sverige och därmed ”nollar” honom (samma som händer med hemlösa). Det är så att får du upp någon på Ratsit så har personen inte skyddade adressuppgifter.

  Anonymflashbackare

  mars 25, 2011 at 11:42

 2. Men ärligt… hahahahahahahahahahahaah woooow vilket scoop!!! Vem fan bryr sig egentligen??

  Less

  mars 25, 2011 at 19:54

  • Less bryr sig tydligen eftersom han läst. 😛

   Sandy

   mars 26, 2011 at 11:32

  • Tydligen du Less i och med att du kommenterar. Jävla sopa.

   Jani

   mars 26, 2011 at 12:14

 3. Frågan är om Hagström verkligen har avlidit, eller håller sig undan genom att likvidera sitt alias. Annonsen på servicefinder är väl från i år och inte år 2008 då han enl egna uppgifter flyttat till Turkiet?

  Jag tycker PI:s information är underlig då donationskontot stängdes långt innan man påstår att beskedet om dödsfallet kom. Det går oxå rykten om att han varit inloggad på ett forum efter sin död.

  Arne

  mars 26, 2011 at 16:13

  • Det stämmer inte att donationskontot stängdes ”långt innan” dödsfallet annonserades. På kvällen den 18 mars skrev PI:

   ”Möjligheten till donationer tillfälligt stoppad”

   På grund av en nyligen uppkommen komplex situation som uppstått har vi tills vidare stoppat möjligheten att donera, stödja PI ekonomiskt. Logotypen/widgeten i högerspalten samt informationssidan är därför nedtagna.

   Vi återkommer med bättre information om vad som ligger bakom beslutet.

   Redaktionen”

   Det står kvar på Twitter med datum och klockslag:

   Här är även en skärmdump om det skulle försvinna:

   Dagen efter publicerades inlägget med rubriken: ”VIKTIG EFTERLYSNING: Exilens admins – kontakta PI!” och dagen efter det togs ordet ”tillfälligt” bort i donationsinlägget.

   Senare under natten publicerades beskedet om ”Gustafs” död. Alltså bara 2-3 dagar efter att de tagit bort donationssidan.

   Vad gäller Servicefinder står inget årtal när annonsen publicerades, men väljer man sökperiod ”senaste året” på Google får man inga träffar, vilket talar emot att annonsen skulle vara postad i år. Det är inte en särskilt hållbar teori heller eftersom kontot på Utlandssvenskar.com registrerades i april 2008.

   Angående forumet har jag inte hört några såna rykten. Vilket forum skulle det vara i såna fall? Ska det överhuvudtaget ha något bevisvärde måste man ha mer på fötterna. Bland annat ett namn på forumet och påstått användarnamn. Innan dess kan det bara avfärdas som substanslösa rykten. Även om det skulle stämma säger det inget om vem som suttit vid datorn. Det kan det lika gärna vara någon anhörig med tillgång till inloggningsuppgifterna.

   PolitisktInkorekt

   mars 26, 2011 at 17:13

   • Tack för infon.

    Som sagt handlar uppgifterna om inloggning på ett forum om rykten. Jag vill inte gå in på närmare detaljer men posthistoriken för användaren som kopplats till Hagström påstås vara raderad. Det gäller ett forum där en av Hagströms alias figurerar.

    Finns det några som helst bevis för att Hagström verkligen har avlidit?

    Ibland är inte allt vad det verkar att vara. Om Hagström flyttat till Turkiet 2008 kan man fråga sig varför han bokat en lyxhytt på silja 2009. Kontot på utlandssvenskar är heller ingen garanti för att en person verkligen är bosatt i det land han påstår.

    Och varför gör PI en efterlysning av mods på exilen? Enlkast vore att skicka ett pm eller maila exilen direkt. Trots allt så har PI hela tiden ljugit för sina läsare och påstått att Gustav inte är ett alias.

    Arne

    mars 26, 2011 at 20:12

 4. PI är en bluff. Bra jobbat!

  Daniel.

  mars 27, 2011 at 13:52

 5. Jag vill ha en bild på förädaren Ronny.

  Daniel.

  mars 27, 2011 at 14:14

  • Ja, det vore verkligen intressant med en bild på landets räddare.

   Cavatus

   mars 27, 2011 at 23:28

 6. […] Gustaf Janson är ett påhittat namn Hans riktiga namn är Ronny Hagström, sjukpensionär och född 1953-07-24 Han utvandrade från Stockholm till Alanya, Turkiet under februari 2008. Han avled någon gång mellan den 14 – 20 mars 2011 Nedan presenterar jag bevismaterialet. Läs mer […]

  En reflextion

  mars 27, 2011 at 21:00

 7. Daniel!

  1. Du verkar besitta analfabetiska drag. Stavningen är ‘förrädaren’, med två ‘r’ (bortse från apostroferna, om du vet vad det står för, vilket jag betvivlar).

  2. Du verkar osedvanligt korkad. Av vilken anledning kallar du ‘Gustaf Janson’ för ”förädaren” Ronny? Vad har har han förrått? Svara sakligt, om du har förmåga.

  Ådärkomdenja

  mars 27, 2011 at 21:15

 8. […] er med vad vi återgivit och vill läsa hela materialet som publicerats så kan ni följa den här […]

 9. ”Asgam” är ett epitet som imho anfäktar bloggen ”Politiskt Inkorekt”. Vilka drivkrafter ligger bakom grävandet? Att hänga ut en avliden person, vars publicistiska insatser via PI ritat om mediadiktaturens sjuka Sverige? Vilket borde vara tyngre vägande, än att raljera och svartmåla en individ, via ‘scopes’ om vederbörandes flyttkostnader och en färjebiljett, tramsartat minst sagt.

  Det luktar Expo-unkenhet lång väg. Vore klädsamt om den anonyme scavengern klev fram och visade sitt fula tryne, bakom denna nätvariant av ‘kejsarens nya kläder’.

  Ådärkomdenja

  april 3, 2011 at 14:20

 10. Riktigt illa att skända en död människa som försökte belysa Sverige många problem. Som någon nämnde lever vi i såna tider att man inte kan vara offentlig när det gäller såna här frågor utan att få fascistvänstern på sig, och vem vill det? Att skydda familjen kommer nog först.

  Hampus

  april 3, 2011 at 23:10

  • På vilket sätt skändas han menar du? Bara för man är död undgår man inte granskning och kritik. Är det att skända Olof Palme eller Adolf Hitler när man kritiserar deras politiska handlingar och uttalanden efter deras död?

   Jag avslöjar endast ”Gustafs” verkliga namn och redovisar de elektroniska spår han lämnat efter sig för att styrka detta. Faktum är att det är först i och med hans död som vissa uppgifter kunnat bekräftas.

   Han kunde dessutom ha varit öppen med att ”Gustaf Janson” var en pseudonym, som t.ex ”Julia Caesar”. Men nu ljög han och PI om detta för alla läsare och i stort sett idiotförklarade de som vågade påstå att det var ett påhittat namn. De har än idag inte gått ut med hans riktiga namn.

   Ronny Hagström själv är förmodligen den som stått för de värsta skändningarna i sina krönikor där invektiven flödat. T.ex har han kallat krönikörer på kvällstidningar, vars åsikter han inte delat, för ”dumdryga” och annat som inte hör hemma hos en seriös nyhetsförmedlare. Läser man dessutom allt det han skrivit på Flashback under minst två olika användarnamn (i tron att ingen vetat att det varit samma person som ”Gustaf Janson”) kan man finna ännu värre lågvattenmärken.

   I sin sista krönika på PI tilldelade han t.ex centerpartiledaren Maud Olofsson det mindre smickrande epitetet ”fullkomligt avskyvärda”.

   http://politisktinkorrekt.info/2011/02/05/svensken-lat-lagt-utbildad-och-aldrig-enligt-maud-olofsson/

   PolitisktInkorekt

   april 4, 2011 at 00:42

 11. Imponerande jobb du lagt ner måste jag säga. Riktigt detektivarbete. men frågan är om någon bryr sig?
  Personligen är jag kapitalt ointresserad av vem som står bakom ett nick, det är vad de säger som är intressant, om det stämmer eller inte.

  Varg i Veum

  maj 2, 2011 at 19:20

  • Du har rätt i att det inte spelar så stor om hans namn var ett alias eller ej. Det mest anmärkningsvärda är väl att PI konsekvent hävdat att ”Gustaf Janson” absolut inte var ett påhittat namn och i princip idiotförklarat de läsare som vågat antyda det.

   Inte ens nu i efterhand när det går att läsa på bl.a denna blogg, Flashback med flera sidor att hans riktiga namn inte var Gustaf har de talat om sanningen för sina läsare. De refererar fortfarande till ”Gustaf” och ”redaktör Janson”.

   Istället hade de kunnat göra som författaren ”Julia Caesar” som är helt öppen med att hon skriver under pseudonym så hade ingen brytt sig. Nu när man agerat på detta vis sätts trovärdigheten på spel och man kan fråga sig vad mer det finns som PI ljuger om eller undanhåller för läsarna.

   PolitisktInkorekt

   maj 12, 2011 at 04:53

 12. Men snälla, ”Cola-Onny”.

  Du rotar i en persons irl-identitet, och dennes nicks. Vad har det för betydelse? Du grävde fram diverse fakta, men… ”who cares”?

  Du har totalt tappat bort dig – och skamligen försökt misskreditera PI – genom att försöka vända fokus mot personer, i st f att fokusera på INNEHÅLLET i PI:s heroiska kamp mot gammelmedias självpåtagna, diktatoriska hållning vs det fria ordet.

  Jag hyser inget hopp att du skall ändra dig. Dina Expo-präglade skriverier känner man igen. Du har en politisk agenda, som driver dig in absurdum. Men, du är genomskådad, kom ihåg det.

  Ådärkomdenja

  maj 17, 2011 at 21:18

 13. Hej,

  Fantasktiskt jobb du gjort här. Jag har med intresse skrapat google på allt jag kunnat läsa om Gustaf/Ronny, men tröttnade på att långsamt se andras gissningar på flashback.
  Jag ser gärna att du fortsätter gräva i detta, och om det visar sig att han verkligen trillat av pinnen så går jag gärna vidare för att belysa de som driver siten idag.

  Jag har sett gissningar men inget har varit uppbackat. Jag har dock lite information jag gärna delar med dig. Hittar din epost om det inte finns nått sätt att maila dig här.

  Än en gång, bra jobbat.. Keep it coming!

  Snackas snart

  juli 21, 2011 at 16:06

  • Tack. Om du går in på Ratsit kan du se att den ”Ronny Hagström” jag beskrivit har tagits bort sedan 1-2 månader efter mitt avslöjande, vilket styrker hans bortgång. Han är sannolikt begravd i Turkiet där han var bosatt de sista åren.

   PolitisktInkorekt

   juli 28, 2011 at 18:45

 14. Vem har tagit över efter Ronny Hagström?

  Anontym

  augusti 3, 2011 at 10:24

 15. Skrämmande, om det är sant. En sjukpensionär som bevisligen haft full arbetsförmåga och som haft mage att kritisera andra för att snylta på det svenska systemet.

  Madandez

  december 5, 2011 at 18:15

 16. Kul att Pi:s och Sds store hjälte visade sig vara en utlandsboende bidragsfuskare som hatade att arbeta.

  Eric

  december 11, 2011 at 23:28


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: